Search
Close this search box.
Barbecuesaus

Een  barbecuesaus uit de winkel komt ons huis niet in. Daar zitten zoveel spullen in die ik liever niet eet. Ik ben iedere keer weer blij als ik hem maak. Het is een leuk gerechtje om te maken en de smaak kun je zelf helemaal bepalen.  Ik had voor een recept barbecuesaus nodig, dus ging op zoek naar een home made barbecuesaus. Deze barbecuesaus is zo lekker pittig dat hij bij veel gerechten gegeten kan worden. Natuurlijk hoort hij bij een barbecue op tafel te staan. Deze saus kun je natuurlijk over elk stukje vlees doen. En gebruik hem eens bij deze wrap met pittig gehakt, deze wraps zijn zo super lekker.

Barbecuesaus

Ingrediënten
2 el citroensap
1 ui, gesneden
4 el azijn
125 ml water
2 el honing
1 el mosterd
0,5 tl gemalen peper
1,5 tl zout
0,25 tl cayennepeper
4 el olijfolie
8 el tomaten ketchup
2 el worcestersaus

Zo maak je het
In een steelpan citroensap, ui, azijn, water, honing, mosterd, peper, zout, cayennepeper en olie mengen. Aan de kook brengen en in een open pan 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Ketchup en worcestersaus erdoor roeren. Weer aan de kook brengen en van het vuur halen. Overschenken in een pot of fles en tot gebruik in de koelkast bewaren. Deze saus is wel 2 maanden houdbaar.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Barbecuesaus
Facebook
WhatsApp
Pinterest