Search
Close this search box.
Appeltaart in een pannetje

Appeltaart blijft favoriet bij veel mensen. De smaak gaat niet snel vervelen. Ik maakte met behulp van 4 kleine pannetjes heerlijke appeltaart in een pannetje. Je kunt ze als ontbijt, dessert of gewoon lekker tussendoor eten. Voeg ook eens stukjes gedroogde perzik toe die je 5 minuten in een bakje kokend water hebt laten weken. En als je dit heerlijke taartje als toetje eet, leg er dan nog een bolletje ijs bij. Zeker weten dat iedereen aan tafel zit te genieten van zo’n super toet ;-). 

Appeltaart in een pannetje

Ingrediënten voor 4 kleine appeltaartjes
1 appel
50 gr noten
3 dadels
100 gr havervlokken
25 gr honing of rijststroop
4 el kokosolie
½ tl koekkruiden
Optioneel: gedroogde 2 gedroogde perziken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zorg dat je 4 kleine oven bestendige pannetjes hebt. Eventueel kun je de appel schillen. Ik raspte de appel met schil en al. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes. Snij eventueel de geweekte perziken in kleine stukjes. Meng de geraspte appel, dadel, noten en koekkruiden door elkaar. Vet de kleine pannetjes of andere kleine ovenschaaltjes in met een beetje olie. Verdeel het appelmengsel over de 4 schaaltjes. Smelt de kokosolie. Voeg dit bij de havervlokken. Voeg ook de koekkruiden en honing toe. Verdeel de toplaag over de schaaltjes. Bak de mini appeltaartjes in 30 minuten gaar en goudbruin.

Ik liet de taartjes ongeveer een half uurtje afkoelen. Toen was de appellaag nog een beetje warm en de bovenkant was lekker knapperig geworden.
Je kunt dit mini appeltaartje ook prima als nagerecht serveren met een bolletje ijs erbij.
En als ontbijtje is het ook super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Appeltaart in een pannetje
Facebook
WhatsApp
Pinterest